Nicolas Flamel


Nicolas Flamel is donker, duister, rauw zwaar bier dat gewichtig je mond vult vanaf de eerste slok.
Het alcoholgehalte ligt ongeveer op 9,5%
De eerste productie bestaat uit 85 flessen.

Ontstaan
De eerdere pogingen gaven geen succesvol recept voor goud, maar het bier dat was ontstaan begon na even liggen steeds lekkerder te smaken.
Helemaal niet verkeerd om proberen goud te maken en blij te worden van een goede mislukking!
Vanaf nu is de aanpak anders: In ons laboratorium worden diverse ingredienten en mengsels geprobeerd. Als basis namen we een stout Russisch Imperial recept. Omdat de diepe donkere kleur gewichtig aandoet het grote gewicht toch een belangrijke eigenschap van goud is. Aan deze basis voegden we andere al reeds gegiste bestanddelen toe en we hoopten steeds op een goed (goud) of in elk geval lekker resultaat. Helaas is dit behoorlijk tijdrovend, omdat elke keer het brouwsel een aantal weken moet staan om de juiste reactie te geven.
Toevalligerwijs kwamen we tijdens deze experimentele fase een oude gravure van Nicolas Flamel tegen. Nicolas Flamel was door Rembrandt geportretteerde Parijzenaar die naam en faam had in de filosofie, wiskunde, Schrijverij en jawel in de Alchemie.
Nicolas maakte in elk geval goud (verkocht zijn recepten voor veel geld en heeft helaas ook met minder aangename dingen kapitaal bemachtigd), schreef een boek van de verandering der metalen en wendde voor de Steen der Wijs-begeerte te hebben.
En hij hield, te zien aan zijn opgetrokken wenkbrouw ook wel van een lekker biertje.
Goud hebben we weer niet kunnen maken, maar wel een heerlijk bier.
Deze samenloop van omstandigheden was te toevallig om te negeren.
We hebben Nicolas Flamel - postuum - tot patroon en naamgever van dit bier gekroond.
WAAR    ALCHEGIST    BIER

DANK    HOME